Inhoudsframe
Visuele navigatie overslaan
Start  pijl Over de auteurs

Over de auteursMaarten van Veen is als universitair docent Informatiekunde verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Hiervoor was hij werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam, Saxion Hogeschool IJselland en de Open Universiteit. Hij heeft onderwijs ontwikkeld op het terrein van documentmanagement, kennismanagement en webcultuur. Ook heeft hij onderwijsinstellingen geadviseerd en trainingen verzorgd op het gebied van informatievaardigheden in het voortgezet en hoger onderwijs. Hij is onder meer auteur van ‘Door de bomen het bos: informatievaardigheden in het onderwijs’. Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op het gebruik van games en (trainings)simulatoren in onderwijsleersituaties. Zie de website informatievaardigheden.nl voor meer informatie.

Kees Westerkamp is docent aan de opleidingen Informatiedienstverlening en -management (IDM) en Communicatiesystemen (CS) van het Instituut voor Communicatie en Media van de Hanzehogeschool Groningen. Hij doceert daar onder meer vakken als deskresearch, competitive intelligence, kennismanagement en contentmanagement. Hij werkte als deskresearcher voor diverse reclame- en marketingadviesbureaus, waaronder BvH, Leo Burnett Advertising en Ogilvy & Mather Advertising. Daarna was hij adviseur en trainer bij Reekx op het gebied van business intelligence, informatiemanagement en kennismanagement. Hij adviseerde bibliotheken en informatieafdelingen van bedrijven en overheden over diverse aspecten van informatiedienst-verlening. Hij is lid van de vakgroep deskresearch en blogt op: keeswesterkamp.blogspot.com.

Kees Westerkamp en Maarten van Veen verzorgen regelmatig workshops over deskresearch op (hoge)scholen. Bovendien adviseren ze opleidingen over de manier waarop informatievaardigheden een plek in het onderwijs kunnen krijgen.
Pearson Copyright © 1995 - 2011, Pearson Higher Education, Inc.
Juridische en privacy-bepalingen

Terug naar de bovenkant van deze pagina