Inhoudsframe
Opmerking voor gebruikers met een schermlezer: er staat tekst tussen de formulierelementen op deze pagina. Navigeer van item naar item om er zeker van te zijn dat u geen tekst overslaat en tabuleer niet van formulier naar formulierelement.
Visuele navigatie overslaan
Start  pijl Meerkeuzevragen  pijl Stap 1  pijl Stap 1

Stap 1Deze activiteit bevat 4 vragen.

Vraag 1.

In stap 1 van de Big 6 (‘Wat wil je eigenlijk weten’) houd je je onder andere bezig met het formuleren van een goede vraag. We onderscheiden 3 vraagtypen, namelijk: ‘even iets opzoeken’, ‘oriënteren op een onderwerp’ en ‘iets grondig onderzoeken’. Hoe noemen we vraagtype 1 ‘even iets opzoeken’ ook wel?
 
Einde van Vraag 1


Vraag 2.

Het formuleren van een vraag dien je vast te stellen welke soort informatie je nodig hebt. Bronnen zijn georganiseerd rond bepaalde soorten informatie en dat heeft grote invloed op het antwoord dat je kunt vinden. We maken onderscheid in 4 soorten informatie. Onder welke soort valt een databank met verwijzingen naar publicaties zoals artikelen en boeken?
 
Einde van Vraag 2


Vraag 3.
Nobelprijswinnaar Herbert Simon heeft een indeling gemaakt gemaakt van de wijze waarop mensen tot een beslissing komen. Het onderscheidt daarbij een aantal fasen. Hoe heet de fase waarin het probleem wordt verkend en geanalyseerd?

 
Einde van Vraag 3


Vraag 4.
Met welke twee factoren kan het ontstaan van een informatiebehoefte worden verklaard?

 
Einde van Vraag 4

Pearson Copyright © 1995 - 2011, Pearson Higher Education, Inc.
Juridische en privacy-bepalingen

Terug naar de bovenkant van deze pagina